Els llaços de l’entorn de Donald Trump amb Rússia continuen aflorant i generant polèmica. Avui, The Washington Post ha revelat que el fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, es va reunir dues vegades amb l’ambaixador rus, Sergei Kislyak, durant la campanya electoral. Una de les trobades es va fer el setembre al despatx de Sessions. En aquell moment, ell encara era senador i l’escàndol del ciberatac del Kremlin contra el Partit Demòcrata omplien les notícies.

El fiscal general ha negat qualsevol contacte amb funcionaris russos per tractar temes de campanya electoral i ha assegurat que les reunions estaven relacionades amb el Comitè de Serveis Armats. Sessions, abans de ser nomenat fiscal general, va comparèixer al senat on va ser sotmès a diverses preguntes. ‘Què faria si algun membre de la campanya de Trump s’hagués reunit amb el Kremlin?’, li van demanar. Sessions, obviant els seus contactes, va dir: ‘No sóc conscient de cap d’aquestes activitats. No he tingut comunicacions amb els russos’.

De moment, la Casa Blanca no ha reaccionat, però Sessions penja d’un fil. Un escàndol similar li va costar el càrrec a l’assessor de Seguretat Nacional Michael Flynn, que va mantenir converses amb l’ambaixador Kislyak també en campanya.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]