El Festival internacional d’Orgues de Poblet torna aquest cap de setmana amb un concert de l’organista italiana Giulia Ricci en què els protagonistes són el compositor Johann Sebastian Bach i els mestres que el van influir. De fet, Bach serà el nucli dels tres concerts programats al certamen, i se n’exploraran diferents facetes. L’orgue ‘Metzler’ de la basílica de Poblet és, a més, un instrument creat pensant en la interpretació d’aquest repertori, ja que està inspirat els orgues barrocs alemanys i francesos.

Giulia Ricci interpretarà obres de Lübeck, Böhm i Bruhns, a més de les de Bach, de manera que es posarà de manifest l’empremta que els tres primers compositors van deixar sobre aquest últim. Ricci ha participat en nombrosos concursos nacionals i internacionals i ha guanyat diversos guardons, entre els quals destaquen els primers premis al Concurs Nacional J. S. Bach de Sestri Levante, al Concurs Internacional A. Rendano d’Spoleto, al Concurs Europeu Città di Moncalieri, al Concurs Nacional Città di Atri, i al Concurs Internacional A. Baldi de Bologna.

Els propers concerts seran els de la danesa Hanne Kulhmann, el 18 de novembre, i la japonesa Hatsumi Miura, el 25 de novembre. El Festival Internacional d’Orgues de Poblet s’ha consolidat amb la presència d’un públic fidel que procedeix tant de localitats veïnes com de de Tarragona, Lleida i Barcelona. L’entorn del Monestir de Poblet, la sonoritat de l’orgue i la basílica i el nivell dels intèrprets seleccionats són els principals punts forts del certamen.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb