El Doctor Músic, que es fa cada juliol des del 1996, serà el festival més gran d’Europa i ocuparà 140 hectàrees. D’aquestes, 28 es dedicaran als escenaris, els restaurants i els serveis. El lloguer dels terrenys, que costarà uns 125.000 euros, anirà a càrrec dels ajuntaments de les Valls d’Àneu (Esterri d’Àneu, la Guingueta d’Àneu, Espot i Alt Àneu).

El Doctor Músic aplica una política de sobirania alimentària, de manera que l’organització procurarà que els productes que se subministrin als bars i restaurants del festival siguin de proximitat, la majoria del Pallars Sobirà. Esl promotors del Doctor Músic insisteixen en la idea de respecte a la natura i en la voluntat de deixar el paisatge on es farà el festival en millors condicions.

Així mateix, l’objectiu de ser un festival sostenible i respectuós amb el medi ha portat els promotors a associar-se amb l’organització internacional A Greener Festival, una empresa sense ànim de lucre que treballa per la sostenibilitat dels actes i festivals de tot el món. És l’únic festival del país associat a aquesta organització.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]