El Festival Música Antiga dels Pirineus porta una quarantena de concerts clàssics a una trentena de municipis del Pirineu català i andorrà. Salàs de Pallars, Vilaller, Vall de Boí, Riner, Llívia i Organyà s’afegeixen al cicle que arrenca avui fins al 27 d’agost. Enguany l’esdeveniment fa quinze concerts a domicili a centres amb col·lectius amb risc d’exclusió.

Disset formacions de Galícia, Andalusia, Madrid, del País Valencià, del Principat, Eudkadi, Itàlia i França tocaran més d’un cop al territori, des de Sossòst fins a Sant Joan de les Abadesses. En la programació destaca el concert Raquel Andueza i Jesús Fernández (12 d’agost) a l’església de Sant Víctor, pintada per Santi Moix, a Seurí (Pallars Sobirà).

Entre les actuacions destaquen les produccions pròpies del 7 d’agost. El violinista de Mollerussa, Joan Espina, dirigeix Vivaldi Quatre Estacions a la Catedral de Santa Maria d’Urgell. Un concert a càrrec d’una orquestra íntegrament lleidatana creada a l’efecte, que també actuarà a Puigcerdà i Berga. El mateix dia a Tremp l’actor Carles Canut debutarà al costat de Qvixote Quartet amb Les músiques del Baró de Maldà. El concert amb lectures també es podrà veure a la Vall de Boí el 8 d’agost.

En paral·lel, el festival amb voluntat social organitza quinze concerts a càrrec d’alumnes del Conservatori de Música dels Pirineus per a persones amb risc d’exclusió social. D’altra banda, en el marc del cicle hi haurà el GastroFilm, que proposa veure una pel·lícula mentre es fa una degustació de productes artesanals.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus, a banda de prestar especial atenció a la gent gran i a les persones amb discapacitat, pretén servir de dinamitzador cultural i econòmic per als municipis petits.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb