Fes-te subscriptor de VilaWeb

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros el mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n'hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots? Fes-te'n subscriptor ací.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat avui el canvi de nom actual de València per la forma en exclusiva en català, tal com es va aprovar en el ple municipal.

S’ha complit el tràmit d’exposició pública pel termini d’un mes, per mitjà d’anuncis en el tauló d’edictes electrònic de l’Ajuntament i mitjançant la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de València, i s’han resolt les al·legacions presentades en aquest tràmit.

Així mateix, el ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), en sessió de 16 de desembre de 2016, va informar favorablement el canvi de denominació proposat. L’article 21.1 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de règim local del País Valencià, disposa que correspon al Consell aprovar, per decret, el canvi de la denominació dels municipis.

Per tot això, a proposta del president de la Generalitat, prèvia deliberació, en la reunió del 10 de febrer de 2017, va aprovar el decret per al canvi de denominació del municipi a la forma exclusiva en català, València.

Contra el present decret, que posa fi a la via administrativa, de conformitat amb l’establit en l’article 114.c de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les persones interessades podran interposar recurs contenciós-administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia en el termini de dos mesos, així com recurs de reposició davant el Consell, en el termini d’un mes.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.