La Fundació Suñol ha presentat aquest dimarts ‘Diàlegs de la mirada’, una mostra col·lectiva amb obres d’artistes com Man Ray, Jaume Plensa, Antoni Tàpies, Richard Avedon o Ignasi Aballí. Ens proposa un ‘joc de diàlegs’ entre les diverses mirades que conflueixen en una obra d’art.

‘D’una banda ens demanem com mira l’espectador l’obra d’art, -explica el director de la Fundació, Sergi Aguilar,- de l’altra constatem que l’autor també ens mira a nosaltres i, en tercer lloc, ens preguntem cap a on mira l’autor i per què fa aquest tipus d’obra. És aquest joc de miralls el que volem posar en marxa exposant aquestes peces’.

Per facilitar-ne la comprensió, l’exposició s’organitza en set àmbits temàtics -‘mirar’, ‘llegir’, ‘tapar’, ‘valor’, ‘caminar/descansar’, ‘vermell’ i ‘forats’- cada una amb obres de cinc o sis artistes. La diversitat dels temes escollits demostra que hi ha conceptes dispars que són recurrents en l’art i que, d’una manera diferent, atrauen l’atenció dels artistes. Per això, les obres de cada secció dialoguen entre si i alhora ens conviden a una conversa oberta i multi direccional.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]