Exhibicions de dansa, sessions de formació, cercaviles i presentacions de llibres, tot es troba al Dansàneu 2016. El festival reconvertit de les l’any passat en Mercat Festiu de les Danses del Pirineu organitza fins diumenge gresca en set pobles del Pallars. Esterri d’Àneu, València d’Àneu, Isil, la Guingueta d’Àneu, Espot, Escaló, Sorpe i Sort seran l’escenari de jotes i esbart.

La fira que recull les danses del Pirineu fa 25 anys i per celebrar-ho porta grups de dansa i música tradicional d’arreu del conjunt de serres. Hi haurà l’actuació d’Aurtzaka Dantza Taldea de Beasain, vinguts d’Euskal Herria, i Els Fadrins de Vielha amb l’esbart d’ Occitània. També hi haurà representació de l’Aragó amb el grup de paloreros de Jaca i del Principat, amb les de jotes de Lo Planter de Tortosa.

Demà es presenta l’espectacle Esvorell a Santa Maria d’Àneu (Pallars Sobirà), el resultat del treball conjunt entre el Dansàneu, el festival Ésdansa de les Preses (Garrotxa) i la fira Mediterrània de Manresa.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb