Exhibicions de dansa, sessions de formació, cercaviles i presentacions de llibres, tot es troba al Dansàneu 2016. El festival reconvertit de les l’any passat en Mercat Festiu de les Danses del Pirineu organitza fins diumenge gresca en set pobles del Pallars. Esterri d’Àneu, València d’Àneu, Isil, la Guingueta d’Àneu, Espot, Escaló, Sorpe i Sort seran l’escenari de jotes i esbart.

La fira que recull les danses del Pirineu fa 25 anys i per celebrar-ho porta grups de dansa i música tradicional d’arreu del conjunt de serres. Hi haurà l’actuació d’Aurtzaka Dantza Taldea de Beasain, vinguts d’Euskal Herria, i Els Fadrins de Vielha amb l’esbart d’ Occitània. També hi haurà representació de l’Aragó amb el grup de paloreros de Jaca i del Principat, amb les de jotes de Lo Planter de Tortosa.

Demà es presenta l’espectacle Esvorell a Santa Maria d’Àneu (Pallars Sobirà), el resultat del treball conjunt entre el Dansàneu, el festival Ésdansa de les Preses (Garrotxa) i la fira Mediterrània de Manresa.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb