El darrer dia de Som Cultura Popular

  • La Mostra, que es va inaugurar dijous per divulgar la cultura popular, fa avui les últimes activitats

VilaWeb
Redacció
24.01.2016 - 02:00

Aquest cap de setmana s’han reunit al barri de Sant Andreu de Barcelona més de 130 associacions –institucions, entitats, federacions, confederacions i col·lectius– en la primera Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona Som Cultura Popular. Avui s’hi fan les darreres activitats.

Els màxims responsables de cultura popular de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat han posat en relleu la importància de la mostra. Francesc Fabregat, artífex del projecte i cap de cultura popular de l’Ajuntament de Barcelona, diu: ‘La proposta és innovadora perquè no ho fem gaire, d’escoltar-nos. Per això és especialment important posar les bases d’aquesta trobada que només el futur ens dirà, segons com vagi aquest primer any, quina periodicitat, format i abast ha de tenir. Al Som Cultura Popular ajuntem associatius i teòrics i d’això, no hi ha precedents. Ens hauríem de remuntar a les expocultures dels anys vuitanta, potser.’ Afegeix encara que si s’ha volgut fomentar aquest debat transversal ara és perquè les entitats han mostrat una gran maduresa i capacitat d’organització.

Un cap de setmana ple de tradicions 

Encara avui, l’últim dia de la mostra, el públic trobarà nombroses propostes per a assaborir el patrimoni immaterial: danses tradicionals, tallers i gegants. Les actuacions es veuran tant a la plaça de Can Fabra com a l’escenari de l’esplanada de Fabra i Coats. A més, un espai gastronòmic al bar de la Fabra i Coats, a càrrec de l’associació El Cargol Graciós ofereix avui un tast de cervesa neolítica i un dinar de festa major i caragolades i més tasts cada dia.

La proposta ha estat impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, i ha tingut una resposta molt bona de col·lectius tan diversos com l’Associació per a la Difusió del Folklore, la Confederació Sardanista de Catalunya, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i el Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials de la Universitat de Barcelona, el Grup de Recerca i Etnografia dels Espais Públics de l’Institut Català d’Antropologia i l’Institut Català de la Cuina Catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any