VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)

El Consell ha acordat suspendre l’homologació modificativa i el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del Cabanyal-Canyamelar (PEPRI), aprovats l’abril de 2001, per a determinar l’espoliació del conjunt històric del Cabanyal de la ciutat de València, d’acord amb l’Ordre del Ministeri de Cultura del 2009 i d’acord amb la Llei de la Generalitat d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana.

Alhora, el Govern valencià ha acordat mantindre la vigència, fins a l’aprovació definitiva i entrada en vigor d’un nou Pla Especial de Protecció de Conjunt Històric del Cabanyal-Canyamelar, del seu catàleg, únicament la catalogació i règim d’intervenció d’aquells immobles protegits ex novo pel PEPRI i que no figuraven inclosos en el Catàleg del PGOU de 1988.

Així ho ha explicat la vicepresidenta, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple, on ha precisat que també mantenen la seua vigència, per raons urbanístiques i socials, la delimitació, ordenació i règim urbanístic de determinats àmbits d’actuació delimitats pel PEPRI i que emparen actuacions bàsicament de reequipament dotacional.

També s’han aprovat les normes urbanístiques transitòries d’urgència aplicables a l’àmbit ordenat pel PEPRI fins a l’aprovació definitiva del planejament especial que ho substituïsca.

Així, es podrà començar a atorgar llicències al Cabanyal-Canyamelar i poder iniciar, així, la regeneració i rehabilitació urbana d’esta emblemàtic barri de la ciutat de València.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.