El 19 de novembre a la Casa Convalescència, a Barcelona, l’associació d’Amics de la UAB farà la seva festa anual. Hi lliurarà els Premis Extraordinaris de Doctorat, que honoren les millors tesis presentades a la Universitat Autònoma de Barcelona, així com el premi Col·lectiu UAB i els premis Amic dels Amics. Per la seva banda, el consell social de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) lliurarà el premi Empresa-Universitat i el premi Universitat-Societat. El segon d’aquests últims premis, el d’Empresa-Universitat, serà per a Josep Lluís Bonet, president del grup Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya, i un actiu empresari contra la independència de Catalunya. La decisió la va prendre el ple del consell social en una reunió el 30 de juny. Aquest premi ha sorprès molts membres de la comunitat universitària i socis de l’associació d’Amics de la UAB.

Aquest estiu, Bonet va fer una crida als empresaris a coaccionar els seus treballadors sobre el risc del vot independentista el 27-S. Demanava que s’expliquessin les conseqüències negatives de la independència i reconeixia que ell ho havia fet a la seva empresa. Aquesta no era la primera ni l’última vegada que el president de Freixenet defensava la unitat d’Espanya. Ho va fer en una convenció del PP el febrer de 2014, on va dir que Catalunya i Espanya és una unitat i va denunciar que rebia amenaces i insults de l’independentisme. A través de Freixenet i els famosos anuncis de Nadal, Bonet ha enviat també missatges com ‘pels pròxims cent anys junts’ o, en el d’enguany, fitxar les esportistes que van protagonitzar la campanya ‘L’himne no es pita’, en referència a l’himne espanyol.

El consell social de la UAB està presidit per Gabriel Masfurroll Lacambra. Els seus membres són: Tania Nadal Vicens, Mario García Sánchez-Puerta, Moisès Amorós Perich, Tirso Gracia Serrano, Carme Carmona Pascual, Juan Manuel Tapia Rubio, Alejandro José de Llano Salvador, Daniel Furlan Silvestri, Ramon Alberich Ferrer, Emanuela Carmenati. Entre els membres nats hi ha el rector de la UAB, Ferran Sancho Pifarré, la secretària general de la universitat, Judith Solé Resina, i el gerent Joan Melcion Tenas, així com Laura Santamaria Guinot, M. Antonia Doroteo Muñóz i David Montpeyó Garcia-Moreno.

El premi vol ser ‘un reconeixement a persones de prestigi, amb l’objectiu de fomentar la seva aproximació amb la Universitat Autònoma de Barcelona i generar possibles sinergies d’interès per a la Universitat, a la vegada que es dóna reconeixement a la seva tasca i trajectòria en àmbits com poden ser del tercer sector, l’empresa, la transferència i la comunicació, entre d’altres’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb