El consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans, constituït sense data concreta per a les emissions

  • El president, Enrique Soriano, es mostra prudent i diu que hi haurà unes primeres emissions en proves

VilaWeb
ACN
26.10.2016 - 18:16
Actualització: 26.10.2016 - 22:39

El president del consell rector de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, ha dit que encara li semblava complicat comprometre’s a una data concreta per al començament de les emissions, però que es farien en el termini més breu possible i en una primera fase en proves. Soriano ha fet aquestes declaracions als mitjans després de l’acte de presa de possessió dels membres de la CVMC, l’ens que ha de guiar la recuperació del servei de ràdio i televisió públiques, que ha fet la primera reunió constituent. El nou president ha expressat que la CVMC ha de ser una eina perquè la societat tingui uns serveis d’informació ‘creïbles’ i on els principis de llibertat d’expressió, opinió i pluralisme informatiu siguin reals i efectius i permetin a tota la societat de debatre quin futur volen.

En aquesta primera reunió, els membres del consell rector, d’acord amb l’ordre del dia, han acordat d’apoderar el president per a fer les gestions que calguin amb la finalitat de posar en funcionament la nova entitat. De la mateixa manera, els membres han autoritzat Soriano a fer els tràmits perquè la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació faci servir l’antiga seu de Canal 9, a Burjassot. Finalment, també s’ha acordat de nomenar la vice-presidenta d’aquest òrgan, que serà Mar Iglesias García, i el secretari, Ferran Bargues Estellés.

Amb la pressa de possessió del CVMC, el president de la Generalitat, Ximo Puig, considera finit el debat polític sobre aquest ens i n’ha encoratjat els membres a fer una televisió pública, de qualitat i en català que serveixi l’interès general de la societat.

Puig ha dit que era un ‘procés apassionant’ la feina encomanada a Enrique Soriano i a tot el seu equip, perquè consistia a ‘crear un nou projecte comunicatiu per a la Comunitat Valenciana’. I ha afegit que, alhora, havia de servir per a potenciar el conjunt de l’ecosistema informatiu.

El cap del consell ha insistit a dir que cal comptar amb una radiotelevisió pública que emergeixi, malgrat ‘totes les cauteles i totes les dificultats que ha d’afrontar’. Així mateix, ha destacat la importància d’aquesta nova entitat per a la llengua, el coneixement i la vertebració del País Valencià.

També ha dit que demanaria al govern espanyol que accelerés una reunió bilateral prèvia ‘necessària’ per evitar que el Tribunal Constitucional interposi un recurs d’inconstitucionalitat. Ha dit que el consell no trobava raonable que hi hagués noves barreres en el procés i que l’executiu està disposat a atendre qualsevol qüestió amb ‘la millor disposició’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any