El Consell d’Eivissa presenta una proposta legislativa per a regular l’entrada de vehicles

  • Juliol i agost són els mesos amb més flux d'entrada i sortida de turismes i motocicletes

VilaWeb
Redacció
27.06.2022 - 17:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell d’Eivissa ha detallat avui la proposta legislativa per a regular l’entrada de vehicles, per tipologia i especialment durant la temporada alta. S’ha presentat la proposta a patronals, partits polítics i agents socials.

El president de la institució insular, Vicent Marí, ha explicat que es tracta d’un procés que “ha començat a caminar, avançant de manera rigorosa, sense imposicions i consens”. El seu objectiu, ha afegit, és de donar resposta a una problemàtica que ha anat augmentant amb el pas del temps i contra la qual cal actuar des de les administracions.

Marí ha ressaltat el caràcter complex de la problemàtica i, per això, ha explicat que han cercat acords i consens “per a aconseguir mesures realment eficaces i adequades als objectius que es persegueixen”. Segons el president, la proposta garantirà el model de sostenibilitat i equilibri social i territorial a Eivissa. Per això, és “important la participació, el diàleg i la confecció d’una proposta de futur vàlida per a Eivissa i feta des d’Eivissa”.

El Consell ha destacat que, en relació amb les dades recopilades per a l’ordenació de l’entrada de vehicles a Eivissa, s’ha analitzat l’augment de la congestió, així com de la població i del parc de vehicles dels últims anys. De fet, des de la institució han destacat que l’any passat el nombre de vehicles i la població era pràcticament el mateix, superant els 150.000. Juliol i agost són els mesos amb més flux d’entrada i sortida de turismes i motocicletes, suposant el 15 % del parc automobilístic insular, la qual cosa afecta el nivell del servei en les carreteres.

A més, la reactivació econòmica i turística pot donar peu a un augment de la congestió del trànsit sense precedents, per la qual cosa es considera “necessari establir mesures per a limitar els vehicles a l’illa, almenys durant juliol i agost”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes