El govern espanyol aprova la suspensió del calendari d’aplicació de la LOMCE

  • Méndez de Vigo diu que la mesura demostra la "voluntat de diàleg" del govern espanyol

VilaWeb
ACN
09.12.2016 - 13:29
Actualització: 09.12.2016 - 13:57

El consell de ministres del govern espanyol ha aprovat el reial decret de mesures urgents per a la modificació del calendari de la LOMCE, un document que —tal com el ministeri va anunciar a l’última sectorial amb les comunitats autonòmique— elimina els efectes acadèmics de les revàlides i deixa en suspens totes aquelles mesures de la llei que encara no havien entrat en funcionament. A la pràctica, implica un retorn a la selectivitat i l’eliminació de les revàlides obligatòries a final de primària i secundària. El ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha dit que l’aprovació del decret i la seva remissió al Congrés dels Diputats demostra la ‘voluntat de diàleg’ del govern espanyol i el “compliment” dels compromisos adquirits amb PSOE i C’s, que es materialitzaran també amb la creació d’una subcomissió al congrés per a un pacte d’estat en educació.

El decret és una marxa enrere del govern espanyol en les revàlides de la LOMCE, que passen a ser mostrals, de manera que les comunitats autònomes decidiran a quines escoles es duen a terme.

El document és el reflex del primer gran acord entre PP, PSOE i C’s al congrés per substituir la LOMCE per una nova llei que ha de ser fruit d’un pacte d’estat sobre l’educació. Els partits es van donar sis mesos per concloure els treballs en comissió, i després el govern espanyol haurà d’elaborar un projecte de llei que deixi enrere la reforma que va impulsar el ministre Wert i que es basi en un consens.

El reial decret no convenç la Generalitat, que discrepa del fet que el ministre Méndez de Vigo mantingui a mans de l’estat la capacitat de fixar el contingut de les proves i, per tant, condicioni els continguts que s’estudien als centres. A més, contràriament al que demanava la consellera d’Educació, Meritxell Ruiz, no inclou la suspensió d’una altra disposició addicional de la LOMCE: el sistema que obliga la Generalitat a pagar 6.000 euros per cada alumne escolaritzat en castellà en un centre provat per manca d’oferta al sistema públic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any