La tertúlia proscrita

El Conselh Generau d’Aran obre un portal d’autoaprenentatge de l’aranès

  • Els alumnes podran obtindran un certificat que els possibilitarà d'accedir als exàmens presencials per obtenir les titulacions oficials d'aranès del Conselh

VilaWeb
Redacció
30.12.2017 - 02:00

El Conselh Generau d’Aran, en col·laboració amb l’Associació Cultural DiversiaWorld, impulsa un nou portal d’internet d’autoaprenentatage de l’aranès. El 2016, DiversiaWorld va obrir una plataforma d’aprenentatge en línia i divulgació de l’aranès que, actualment, ofereix el Nivèu A1 i A2, que correspon al Nivèu A1 oficial del Conselh Generau d’Aran.

L’acord de col·laboració entre ambdues parts permetrà d’implementar en aquest nou portal també els cursos de Nivèu B1 i B2. Els alumnes que cursin aquestes formacions de l’aranès obtindran un certificat que els possibilitarà d’accedir als exàmens presencials per obtenir les titulacions oficials del Conselh Generau d’Aran. Una de les novetats importants és que els examinadors del Conselh es desplaçaran fora de la Vall d’Aran i de Barcelona perquè els alumnes puguin fer els exàmens presencials en els seus llocs de residència.

La plataforma també ofereix un espai per a aprendre l’aranès en línia, oferint un espai d’aprenentatge interactiu, fàcil i complet, que permet d’aprendre al ritme de cadascú, amb unitats teòriques, de reforç, de síntesi i d’altres d’expressió oral i d’expressió escrita, complementades amb exercicis interactius i exercicis de reforç, sempre amb l’acompanyament personalitzat i el seguiment de tutors.

A més, els més petits i qualsevol usuari que ho desitgi també podrà gaudir de la versió interactiva del conte El Petit Princep (Eth Petit Prince), amb tot un seguit de material addicional, com les conjugacions dels verbs o la pronunciació de les paraules.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any