El consell de ministres espanyol ha aprovat la pròrroga de l’estat d’alarma quinze dies més, fins l’11 d’abril, i demà el congrés hi haurà de donar el vist-i-plau. La sessió començarà a les tres de la tarda i s’habilitarà el vot telemàtic. Com ja va passar al ple de la setmana passada, molts diputats seguiran la sessió des de fora de l’hemicicle i es repetirà la imatge de gran part de la bancada buida. Tampoc hi podrà entrar la premsa per mesures de seguretat.

El ple també abordarà la convalidació de diversos decrets. Entre ells, el que deroga l’acomiadament objectiu per falta d’assistència al lloc de feina i també les mesures econòmiques per fer front a la crisi sanitària. També s’hi debatrà i votarà el decret de mesures urgents per a pal·liar la caiguda sostinguda de preus que perceben els agricultors; l’augment de la freqüència dels danys per fenòmens climàtics o les tensions comercials. A més, s’hi abordaran els tres decrets aprovats de mesures per fer front a la crisi del coronavirus.

La pròrroga de l’estat d’alarma comptarà amb el suport del PSOE i Unides Podem, a més del PP, Ciutadans i Compromís. ERC i JxCat s’abstindran si el govern espanyol no s’avé a confinar Catalunya, mentre que la CUP hi està en contra.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb