La mesa i la junta de portaveus del Congrés dels Diputats espanyol es reuniran aquest dimarts per concretar la composició d’alguns òrgans de la cambra i definir la ubicació dels diputats en les diferents dependències de la cambra i a l’hemicicle, on el Partit Demòcrata Català, ara en el grup mixt, corre el risc d’acabar en les últimes files, la zona coneguda com a ‘el galliner’.

En concret, i segons han indicat a Europa Press fonts parlamentàries, es tracta de concretar, entre d’altres assumptes, la ubicació dels despatxos dels diferents grups parlamentaris i el nombre d’assistents dels quals disposarà cadascun d’ells.

També cal definir la composició de la Diputació Permanent del Congrés, l’òrgan que substitueix al ple en els períodes no ordinaris de sessions i que, per tant, ha d’estar en marxa durant l’agost. Pel que fa a les comissions, tot apunta que s’esperarà al setembre per decidir la seva composició i començar a constituir-les.

Una altra qüestió que ha de resoldre la mesa i la junta de portaveus és la ubicació dels diferents grups parlamentaris a l’hemicicle. El PP, com és tradició, continuarà ocupant els escons del costat dret de la presidència i PSOE els de l’esquerra.

Assumptes de funcionament de la cambra
Tots aquests assumptes d’intendència, imprescindibles per la posada en marxa de la institució, s’havien de resoldre dimarts passat, però la decisió final de no donar grup parlamentari propi al PDC, i enviar als seus vuit diputats al grup mixt, va alterar tots els plans. Ara la cambra tindrà un grup parlamentari menys que al maig i el repartiment d’escons, despatxos i diputats adscrits a cada comissió quedarà alterat.

El fet més visible és que el PDC, que portava dècades en el terç central de l’hemicicle, pot acabar ara amb els seus nous companys del grup mixt en les últimes files, al ‘galliner’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.