El Comitè Paralímpic Internacional (CPI) ha anunciat que prohibia a tots els esportistes russos de participar en els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro, que es disputen del 7 al 18 de setembre. La decisió s’ha pres pel dopatge sistemàtic, i patrocinat per l’estat rus, dels atletes.

El Comitè Paralímpic Rus ha estat sancionat perquè s’han fet públiques les conclusions de l’informe McLaren, encarregat per l’Agència Mundial Antidopatge (AMA). L’informe ha revelat que un laboratori de Moscou, supervisat pel ministeri d’esports rus, va manipular els resultats analítics d’atletes i va teixir una trama generalitzada de dopatge durant els Jocs Olímpics d’Hivern de Sotxi 2014.

El president del CPI, Philip Craven, ha assenyalat que la decisió, a expenses de l’apel·lació que ja havia anunciat Rússia, tenia ‘efecte immediat’. ‘La decisió és unànime. La suspensió té efecte immediat. Hem d’assegurar la igualtat en la competició. És un assumpte vital per a la credibilitat de l’esport’, ha conclòs.

Una prohibició ‘inhumana’
La portaveu del ministeri d’afers estrangers rus, Maria Zajarova, ha considerat inhumana la prohibició del CPI de participar en els Jocs Paralímpics de Rio. ‘La decisió d’apartar tota la selecció russa dels Jocs Paralímpics impressiona per la baixesa i el caràcter inhumà. Traeix els alts estàndards de drets humans que són la base del món contemporani’, ha assegurat.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.