víctimes

El Col·lectiu Praga ha denunciat al comissari de Drets Humans del Consell d’Europa les vulneracions de drets fonamentals a Catalunya vinculats al referèndum d’autodeterminació del primer d’octubre de l’any passat. Sis-cents cinquanta juristes subscriuen la denúncia, en castellà i anglès, i critiquen que l’estat espanyol hagi menystingut el Conveni Europeu dels Drets Humans.

A la queixa s’enumeren els drets vulnerats: el dret de lliure expressió, el de reunió, la prohibició de tractes degradants, el dret de sufragi i de ser elegit, de no ser discriminat per opinions polítiques, de llibertat, de tenir un jutge imparcial i un procés amb totes les garanties processals, el principi de legalitat, la doble instància en l’àmbit penal i el dret de preparació de la defensa.

A més, fan una descripció dels fets anteriors i posteriors al referèndum, i també durant la jornada de l’1-O, i argumenten totes les situacions i casos en què entenen que s’han vulnerat aquests drets.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.