Lambda, el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de València, denuncia que els membres que van participar ahir a la Processó Cívica del Nou d’Octubre a València, van ser víctimes d’insults i agressions per part de membres de l’extrema dreta valenciana. Fani Boronat, coordinadora general de Lambda, explica que quan estaven davant de l’Ajuntament van ser increpats i els van robar una bandera. I afegeix: ‘Van escopir al coordinador del grup de Drets Humans’.

També denúncia que durant la processó van patir tot tipus d’insults. ‘Ens van increpar constantment, –afegeix Boronat– instant-nos a abandonar la Processó i insultant-nos, sense actuació per part dels cossos i forces de seguretat per impedir-ho, creant-se un clima d’alta tensió, violència i fins i tot de terror’.

Lambda vol manifestar que han estat víctimes d’un delicte d’odi per motius d’orientació sexual, i per això demanen l’aprovació d’una llei autonòmica contra la fòbia als col·lectius de gais i lesbianes al País Valencià.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb