El CDR de Londres ha convocat dimarts a les set de la tarda una concentració de suport a Julian Assange davant l’ambaixada de l’Equador, on viu asilat des del 2012. Ara el govern de Lenin Moreno pretén retirar-li l’asil i lliurar-lo a les autoritats angleses, que previsiblement l’extradiran als Estats Units, on els funcionaris del govern de Donald Trump ja van anunciar que el jutjarien i que destruirien WikiLeaks.

El suport d’Assange al referèndum d’independència de Catalunya va fer-li guanyar simpaties entre el sobiranisme, motiu pel qual ara els membres del CDR volen ajudar-lo. ‘Julian Assange, els catalans no oblidem la teva ajuda!’, diu un piulet del CDR de Londres.

Justament, un dels motius pels quals l’Equador ha canviat d’opinió respecte a la protecció d’Assange són els piulets de suport a Catalunya i les crítiques a la repressió del govern espanyol contra l’independentisme. Assange va deixar d’opinar sobre Catalunya després que el govern espanyol pressionés l’Equador perquè impedís aquest tipus de missatge. El que va fer el govern de Lenín Moreno va ser blocar-li l’accés a Internet i des d’alesores no ha pogut connectar-se amb el món exterior.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb