El cardenal arquebisbe de València convoca una oració per la unitat d’Espanya abans del 27-S

VilaWeb
Redacció
22.09.2015 - 16:00
Actualització: 22.09.2015 - 23:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

València (ACN).- El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha convocat a una vigília d’oració el pròxim divendres a la Catedral a “resar per Espanya i la seva unitat”, segons que ha informat l’arquebisbat. A través d’una carta, Cañizares assenyala que la diòcesi “no entra en cap valoració política, que no ens correspon” però mostra la seva preocupació perquè “la secessió pot generar no pocs patiments tant als que habiten en terres catalanes com els que viuen a la resta dels pobles d’Espanya”. Per aquest motiu, estén la convocatòria a la resta de la diòcesi i convoca a una jornada d’oració, promovent vigílies d’oració, rés del Sant Rosari, visites al Santíssim, entre altres.

“En tot cas, demanem a tots que durant un mes almenys, a partir d’avui mateix, s’introdueixin pregàries especials a la pregària dels fidels a la Santa Missa amb aquesta intenció, perquè sigui una oració incessant, constant, que arribi a Déu”, manifesta.

El cardenal diu que el 27-S planteja unes qüestions preocupants que afecten “l’actual marc de convivència” i “de la mateixa unitat de la nostra nació, que també és una qüestió moral”.

Cañizares afegeix que valora i agraeix la Declaració feta fa uns dies “pels nostres germans i amics Bisbes de les diòcesis que són a Catalunya, i els manifestem la nostra comprensió, la nostra proximitat i solidaritat a les seves preocupacions, inquietuds i esperances que aquesta qüestió els comporta”.

“Demanem per Espanya, demanem per Catalunya demanem per la seva fidelitat a les arrels que les sustenten, pel seu progrés, pel seu benestar, ja que els afecta i necessiten”, indica.

El cardenal recorda un text de la Conferència Episcopal de 2002 que deia: ” Posar en perill la convivència dels espanyols, negant unilateralment la sobirania d’Espanya, sense valorar les greus conseqüències que aquesta negació podria comportar, no seria prudent ni moralment acceptable. La Constitució és avui el marc jurídic ineludible de referència per a la convivència”.

En aquest sentit, Cañizares diu que la Constitució es tracta d’una norma modificable, “però tot procés de canvi s’ha de fer segons el que preveu l’ordenament jurídic. Pretendre unilateralment alterar aquest ordenament jurídic en funció d’una determinada voluntat de poder o de qualsevol altre tipus, és inadmissible. Cal respectar i tutelar el bé comú d’una societat pluricentenaria”.

“Davant d’aquesta situació creada, per alguns qualificada de crítica, convidem a tots els fidels de la nostra diòcesi de València a pregar insistentment i amb fe: l’oració és la força que tenim els creients davant de situacions que no podem o no sabem resoldre els homes, que expressa la nostra confiança plena en Déu per a qui res és impossible”, assenyala.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes