El cap d’opinió del diari El País, Nacho Torreblanca, ha dit en un piulet a Twitter que a Catalunya, ‘si discrepes, és que ets un feixista i et gasen entre aplaudiments’. Ho ha dit repiulant un vídeo de Societat Civil Catalana d’unes protestes d’avui contra un envelat d’aquesta entitat unionista a la Universitat Autònoma de Barcelona. Al vídeo se sent com els manifestants criden ‘fora, feixistes, de la universitat’, i hi ha un moment que un engega un extintor contra la parada de SCC.  ‘Aquesta és la qualitat del debat democràtic a Catalunya’, afegeix el cap d’opinió del diari.

No fa gaire, Juan Luis Cebrián, president de Prisa, el grup editor d’El País, va dir en una entrevista a El Mundo que l’estat espanyol hauria de fer ús de la força per a impedir el referèndum.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb