sostenibilitat

El govern ha tornat a fer aquest cap de setmana un seminari per a planificar l’actuació dels mesos vinents. Aquesta vegada s’ha fet a Dénia i ha servit per a establir seixanta prioritats per a retallar desigualtats socials i lluitar per la sostenibilitat. Aquests dos eixos es materialitzaran en una cimera de municipis en risc de despoblament i iniciatives per a evitar els desnonaments.

En clau sanitària, la Generalitat avançarà per implantar plenament la recepta electrònica, carregada a la targeta sanitària de cada pacient, per a evitar les prescripcions mèdiques en paper. A més, la conselleria que dirigeix Ana Barceló eliminarà el pre-pagament de productes ortopèdics –la quantitat que abonen els pacients i que en acabat la conselleria reemborsa a l’usuari–, una mesura que repercutirà en més de trenta mil famílies.

Per garantir l’habitatge als més necessitats, la Generalitat regularà l’ampliació dels supòsits en què poden optar al dret de tanteig i retracte de les execucions hipotecàries. A més, s’aprovarà un protocol d’assistència a les famílies desnonades. En matèria de transport, l’augment de les freqüències de metro i tramvia i l’adaptació del servei a les necessitats ciutadanes seran també propostes que impulsarà el Consell a curt termini. Són mesures per a avançar cap a la sostenibilitat, de la mateixa manera que el nou pla estratègic de turisme que pretén configurar un model turístic sostenible.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb