El Bloc Nacionalista Valencià ha tancat avui la seua crisi arran de la dimissió aquesta setmana del portaveu, Rafa Carbonell, crític amb la gestió del conseller d’Educació de la Generalitat Vicent Marzà. La secretaria general, Àgueda Micó, ha reclamat unió a la militància en el consell nacional que el partit ha fet avui.

Marzà ha intervingut per a demanar ‘seny per a poder seguir endavant en la feina que s’està fent amb el plurilingüisme avalat per més del 54% de les escoles del país’. El batlle de Sagunt, Quico Fernàndez, també ha rebutjat les crítiques de Carbonell i ha destacat la defensa dels serveis públics que fa el Bloc.

Micó ha reivindicat un Bloc fort i unit per a tenir una veu potent dins de Compromís. ‘Podeu estar tranquils, jo sempre estaré ací’, ha dit. Ha fet una defensa aferrissada dels lideratges del Bloc, començant pel mateix Marzà, el diputat al congrés espanyol Joan Baldoví, el conseller d’Economia Rafael Climent, el portaveu a les Corts Fran Ferri i l’eurodiputat Jordi Sebastià.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb