ACN Lleida.-El bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, s’ha mostrat optimista sobre el litigi per les obres d’art de la Franja que estan al Museu de Lleida afirmant que “tot problema té sempre solució”. El prelat aposta una vegada més per trobar una solució dialogada a un conflicte que fa anys que s’arrossega però, això sí, ha remarcat que cadascú ha d’assumir la responsabilitat pròpia del càrrec que ocupa en cada moment”. Giménez Valls ha dit que ha pogut parlar amb el seu homòleg de Barbastre, Ángel Javier Pérez, aquest mes durant l’Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal a Madrid i que té previst visitar-lo a la seu de la diòcesi aragonesa en els propers dies.

Des que l’estiu passat Giménez Valls va ser nomenat nou bisbe de Lleida totes les declaracions que ha fet al respecte han estat molt conciliadores apel·lant sempre al diàleg. El bisbe també ha reconegut, però, que la solució no està només a les seves mans ja que el centenar de peces en litigi estan sota l’empara d’un Consorci format per altres institucions públiques (Generalitat, Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida i Consell Comarcal del Segrià, a banda del Bisbat).Aquest dijous, el director general de Patrimoni de la Generalitat, Joan Pluma, després de presentar una arqueta del segle XV que s’ha incorporat a la col·lecció del Museu de Lleida, afirmava que des del Govern es mantenen “tossuts” a defensar una solució acordada malgrat les dificultats que suposa la judicialització del procés des de la part aragonesa. Aquest dissabte, després de beneir la nova botiga del projecte Troballes de Càritas a Lleida, a Giménez Valls també se li ha preguntat si continua “tossut” en defensar l’acord. “Tossuts, i sobretot que cadascú assumeixi la responsabilitat pròpia del càrrec que ocupa en cada moment, això ja ho veurem en el diàleg que mantenim i que mantindrem en un futur”, ha respost. Preguntat sobre si també lamenta que el litigi s’hagi portat als jutjats ha contestat que “sí, però tot problema té sempre solució, esperem que sí”.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb