El batlle d'Alacant Gabriel Echávarri

El batlle d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, convidarà formalment el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la presidenta del PP al País Valencià, Isabel Bonig, a assistir al canvi de nom de la plaça de la Igualtat pel de ‘División Azul’, com es deia abans del desembre del 2016. Aquest canvi es farà perquè el jutjat contenciós administratiu número 4 d’Alacant va suspendre el mes de gener el canvi de nom dels carrers de la ciutat que tenien denominacions franquistes. La suspensió es va fer a petició del PP i la jutgessa va ordenar al govern municipal que recol·loqués les plaques franquistes retirades.

En total, són 46 carrers i places de la ciutat que tornaran a tenir denominacions franquistes. Avui Echávarri ha dit que havia demanat a la regidora de Memòria Històrica, Maria José Espuch, que tramités les invitacions.

L’equip de govern ha anunciat que es canviarien els carrers de manera ‘automàtica’, tot i que s’havien previst un seguit de ‘dates assenyalades’ per a quatre indrets ‘rellevants’: plaça de la Igualtat per División Azul, demà a les 10.00; carrer de Clara Zetkin per Jaime Niñoles, el divendres 17 de març; carrer de Miquel Grau per García Morato el 24 de març; i plaça de les 27 Constituents per Adolfo Muñoz Alonso el 31 de març.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]