El batlle de Sabadell, Maties Serracant, s’ha mostrat ‘estupefacte’ després que un ciutadà de Múrcia l’hagi denunciat per haver cedit escoles públiques per a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Ho ha dit en un contacte amb periodistes on ha reiterat el seu compromís per fer efectiu el ‘dret legítim’ del poble de Catalunya. ‘Hem vingut a fer política i resoldre problemes i qui vulgui a posar pals a les rodes i dificultar el nostre dret legítim i el meu a fer de batlle no ens hi trobarà perquè estem convençuts del que hem vingut a fer’, ha assenyalat el batlle.

Serracant ha explicat que desconeix la relació d’aquest ciutadà amb la localitat de Sabadell i ha assenyalat que l’auto del jutge exposa que la denúncia que ha presentat aquest particular ‘presenta imprecisions’ pel que fa als fets més greus. Així mateix, afirma que respecte d’altres fets no es consideren ‘constitutius de delicte’.

‘He rebut la denúncia amb una certa estupefacció’, ha assegurat Serracant que ha anunciat que ha designat una advocada perquè faci seguiment de la causa en nom seu per poder ‘estar informat de com evoluciona’. Alhora, ha dit que l’ajuntament facilitarà la informació que el magistrat ha requerit a través de les diligències que ha marcat.

Aquestes requereixen, tant a l’Ajuntament de Sabadell com a la Generalitat, que en un termini breu de temps informi el jutjat sobre quin organisme o autoritat té les competències respecte als col·legis públics de Sabadell i, en particular, qui és responsable d’ordenar la seva obertura o tancament, tant dins com fora de l’horari lectiu.

Alhora també s’ha demanat al consistori que aclareixi si va rebre la notificació de la providència del Tribunal Constitucional espanyol que admetia a tràmit la impugnació del decret 140/2017. Per últim, estableixen demanar a la delegació del govern espanyol de Barcelona si va notificar la citada providència a l’Ajuntament de Sabadell.

‘Hem vingut a fer política i resoldre problemes i qui vulgui posar pals a les rodes i a dificultar que podem exercir el nostre dret legítim i el meu a fer alcalde no ens trobarà perquè estem convençuts de l’oportunitat d’allò que hem vingut a fer’.

Confia que es revoqui la resolució de la Junta Electoral
Serracant ha aprofitat per referir-se a la resolució de la Junta Electoral que ordena al govern local que retiri els ‘elements partidistes’ de la façana dels edificis municipals. Ha explicat que govern municipal ha recorregut contra aquesta decisió per ‘la manca d’identificació dels símbols que s’han de retirar’, ja que afirma que l’ordre ‘és molt genèrica’. Així, el batlle ha explicat que des del seu punt de vista actualment ‘hi ha elements que no són partidistes’.

Segons el batlle, la decisió de la Junta Electoral vulnera ‘el dret fonamental de la llibertat d’expressió que hauria de prevaldre, que reconeix la Constitució i que no pot restringir-se amb censura’.

Així mateix ha detallat que el govern de Sabadell entén ‘que els símbols estan dintre del marc d’exercici d’aquest dret’. És per això que confia que s’estimi aquest recurs i que es revoqui l’acord de Junta Electoral.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb