El Barça guanya amb contundència la primera Champions de la seva història (0-4)

• El conjunt blau-grana s'ha imposat al Chelsea en la final disputada a Gotemburg

EFE / Redacció
16.05.2021 - 22:51
Actualització: 17.05.2021 - 00:26

El primer equip femení del FC Barcelona ha guanyat la primera Champions de la seva història contra el Chelsea FC per 0 a 4. La final, que s’ha jugat a l’estadi Gamla Ullevi de Gotemburg (Suècia), ha estat pràcticament sentenciada en una primera part amb una eficàcia altíssima del Barça que ha deixat les britàniques sense opcions.

El primer gol ha arribat abans del minut 1, amb un gol de Melanie Leupolz en la pròpia porteria. Al 14, Alèxia Putellas ha augmentat la distància des del punt de penal i Aitana Bonmatí al 24 i Caroline Graham Hansen al 36 han deixat el partit resolt.

A la segona part, el Chelsea ha continuat pugnant i ha dominat més davant un Barça que ha gestionat l’avantatge amb comoditat i que no ha cedit oportunitats clares. El pas dels minuts ha consumat el brillant triomf blau-grana. Als minuts del descompte un altre gol del Barça, d’Asisat Oshoala, ha estat anul·lat.

Vegeu ací tots els gols del Barça:

El Barça aconsegueix, doncs, el doblet, atès que va guanyar la Lliga la setmana passada, i podria aconseguir el triplet guanyant la Copa de la Reina a final de mes.

L’equip de Lluís Cortés ha eliminat el PSV, el Fortuna Hjørring, el Manchester City i el PSG en el camí cap a la final, i tan sols ha encaixat una derrota, al partit de tornada dels quarts davant el City.

El Barça, a més, es converteix en el primer club en guanyar la Champions en la categoria masculina i femenina.

Els greuges de la UEFA

La final s’ha disputat a porta tancada, a diferència de la final de la Lliga de Campions masculina. La UEFA va decidir que la femenina es jugaria sense públic, però va permetre que sis mil afeccionats del Manchester City i sis mil més del Chelsea –que disputa ambdues finals– puguin accedir a la final a O Porto el dissabte 29 de maig. La segona capitana del Barça, Alèxia Putellas, va aixecar la veu contra aquesta diferència de raser de la UEFA i va acusar l’organisme que regeix el futbol europeu de no posar el mateix esforç a permetre la presència de públic a la final.

Un altre greuge ha estat l’absència del videoarbitratge (VAR). Tota la competició femenina s’ha disputat sense, a diferència de la masculina. A la final entre el Barça i el Chelsea sí que hi ha hagut videoarbitratge per a revisar les jugades polèmiques.

Finalment, hi ha una escletxa econòmica abismal. Mentre que l’equip campió de la Champions masculina s’embutxaca prop de vuitanta milions d’euros en el total de la competició, el guanyador de la femenina no s’endú ni mig milió, segons que informava ahir el diari Sport. Un irrisori 0,5%.