Els executius del Futbol Club Barcelona Albert Soler i Raúl Sanllehí han fet la primera d’una sèrie de trobades amb la UEFA a Nyon amb l’objectiu d’arribar a un acord per a l’exhibició d’estelades en partits amb participació del club blaugrana. Els representants del Barça, que han traslladat la seva disconformitat per la sanció de 30.000 euros per la sanció arran de l’exhibició d’estelades durant la final de la Lliga de Campions, han exposat a la UE que les banderes independentistes ‘responen a un sentiment popular molt antic i arrelat socialment, que sobrepassa qualsevol missatge polític’, segons ha explicat el club en un comunicat.

Per tot això, el Futbol Club Barcelona ha demanat que aquest fet no torni a ser objecte de cap sanció en el futur. El Barça ha optat per sol·licitar aquestes reunions amb la UEFA per exposar-los ‘personal ment i verbalment la realitat social catalana i la integració de les estelades tant en aquesta vida quotidiana catalana com al mateix club’.

Inicialment, en l’expedient disciplinari obert al club arran de l’informe presentat per una inspectora de la UEFA es demanava l’aplicació d’una sanció mínima de 50.000 euros i el tancament automàtic de l’estadi en el cas de repetició d’aquests fets durant els pròxims tres anys, però el club va presentar al·legacions que van deixar la multa en 30.000 euros.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb