La defensora europea del poble, Emily O’Reilly, ha qualificat de mala administració l’actuació del Banc Europeu d’Inversió (BEI) per tardar més de quatre anys a respondre la petició d’una plataforma ciutadana perquè el BEI deixés de finançar el magatzem de gas Castor.

En un comunicat de premsa, el Síndic de Greuges de Catalunya, que va començar l’actuació, ha explicat que arran d’uns informes del MIT, la plataforma ciutadana va demanar al BEI que deixés de finançar el projecte, una petició que no va ser resposta durant més de quatre anys ‘per discrepàncies entre els equips tècnics interns i també amb terceres parts contractades’.

Segons el comunicat, O’Reilly ha considerat ‘inadmissible’ aquesta justificació i ha recomanat al BEI que busqui ‘formes conciliadores’ per arribar a acords quan es produeixin situacions que frenin les investigacions internes.

El Síndic, que considera que l’afectació del magatzem ha estat ‘inqüestionable’ per als habitants de la zona, ha recordat que segueix pendent d’una auditoria tècnica que determini el grau de responsabilitat d’Escal, l’empresa propietària del projecte, en els sismes i ha considerat que cal estudiar el possible desmantellament de la plataforma.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.