BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

L’Informe d’Avaluació de la Qualitat de l’Aire de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha analitzat els principals contaminants de la ciutat en l’atmosfera i revela que el 95% de la població de la ciutat està potencialment exposada a nivells anuals de partícules en suspensió superiors als nivells de referència de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Malgrat que l’informe detecta un descens de la contaminació els caps de setmana, els nivells dels dies festius segueixen sent superiors a les referències de partícules PM10 i PM2,5, benzè, ozó, benzopirè i diòxid de nitrogen (NO2), substància sobre la qual revela que el 68% de barcelonins respiren més del recomanat diàriament, ha informat el consistori aquest dilluns en un comunicat.

Les dades s’han recollit en 11 estacions de la Xarxa de Vigilància de la Contaminació Atmosfèrica situades en zones d’alta intensitat de trànsit i de monitoratge del fons de la contaminació.

Davant d’aquestes xifres, l’ASPB recomana polítiques de disminució del trànsit diari de forma global, usar vehicles menys contaminants i reduir l’ús dels motoritzats privats en favor del transport públic i la bicicleta.

Així mateix, demana caminar i realitzar esport per carrers amb poc trànsit i en hores de menor circulació del trànsit i recomana especial cura als col·lectius més vulnerables: les persones amb malalties cardíaques, els nens menors de 6 anys, les dones embarassades i la gent gran.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb