BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

L’Informe d’Avaluació de la Qualitat de l’Aire de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha analitzat els principals contaminants de la ciutat en l’atmosfera i revela que el 95% de la població de la ciutat està potencialment exposada a nivells anuals de partícules en suspensió superiors als nivells de referència de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Malgrat que l’informe detecta un descens de la contaminació els caps de setmana, els nivells dels dies festius segueixen sent superiors a les referències de partícules PM10 i PM2,5, benzè, ozó, benzopirè i diòxid de nitrogen (NO2), substància sobre la qual revela que el 68% de barcelonins respiren més del recomanat diàriament, ha informat el consistori aquest dilluns en un comunicat.

Les dades s’han recollit en 11 estacions de la Xarxa de Vigilància de la Contaminació Atmosfèrica situades en zones d’alta intensitat de trànsit i de monitoratge del fons de la contaminació.

Davant d’aquestes xifres, l’ASPB recomana polítiques de disminució del trànsit diari de forma global, usar vehicles menys contaminants i reduir l’ús dels motoritzats privats en favor del transport públic i la bicicleta.

Així mateix, demana caminar i realitzar esport per carrers amb poc trànsit i en hores de menor circulació del trànsit i recomana especial cura als col·lectius més vulnerables: les persones amb malalties cardíaques, els nens menors de 6 anys, les dones embarassades i la gent gran.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]