selectivitat

A les proves de selectivitat del mes de juny, el 77,5% dels exàmens s’han respost en llengua catalana. Hi ha hagut un descens d’1,5 punts respecte dels resultats del curs passat. Del 2009 ençà, els valors volten el 80% (l’any 2014 va arribar al 82,6%, el més alt). En aquest còmput es tenen en compte els exàmens en què es fa servir el castellà o el català per a respondre, amb l’excepció de les proves de llengua catalana, de llengua espanyola i de llengua estrangera.

Els alumnes de Menorca continuen essent els que usen més el català als exàmens (96,0%); d’ençà del 2005 es mantenen en un ús que supera el 90%. A Mallorca aquest índex és del 76,8%, tot i que hi ha una diferència considerable entre els resultats dels centres de Palma (68,0%) i de la resta de Mallorca (89,2%). Els alumnes d’Eivissa i Formentera usen el català al 67,5% dels exàmens, amb una reducció de l’ús del català de 20 punts.

La diferència prové sobretot del retrocés als centres privats i concertats: del 45,80% d’ús del català als exàmens del 2018 s’ha passat al 22,88% d’enguany. Als IES, en canvi, els valors pràcticament són els mateixos: 87,40% el 2018 i 86,28% enguany.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb