L’organització Estat Islàmic ha assumit aquest dissabte la responsabilitat de la matança perpetrada ahir contra més d’una vintena de cristians coptes a la província egípcia de Menia, segons ha fet saber a través d’un comunicat.

El grup viatjava a bord de dos autobusos i un petit camió per la província, que alberga una notable comunitat cristiana, segons va informar en un primer moment Essam al Bedaiwy, governador de la regió.

Segons testimonis, homes emmascarats van obrir foc després de detenir el grup de cristians, que viatjava en un autobús i diversos vehicles. Les cadenes de televisió locals han mostrat un autobús aparentment crivellat a trets i tacat de sang. En el terra podien veure’s roba i sabates tirades.

L’atac, perpetrat en un dia en el qual començava el mes del Ramadà, sagrat per als musulmans, es va saldar amb la mort de 28 persones i altres 25 van resultar ferides.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]