El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya impulsarà aquest any un pla pilot per impartir religió islàmica als centres educatius públics de Catalunya. La resolució s’ha publicat aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i preveu que l’experiència s’apliqui aquest curs al Consorci d’Educació de Barcelona i als Serveis Territorials d’Educació al Baix Llobregat, Girona i Tarragona.

Cada àrea educativa disposarà d’una persona docent per atendre centres de primària i de secundària, en funció de les peticions d’assistència a la matèria de Religió Islàmica que hagin formalitzat els pares, mares o tutors legals dels alumnes en la matrícula del curs escolar 2020-2021.

La impartició de religió islàmica funcionarà d’igual manera que la de religió catòlica, que s’exerceix a mode d’assignatura optativa per a aquells alumnes que la demanen. El pla pilot preveu que la matèria Religió Islàmica s’imparteixi preferentment en el primer curs de l’educació primària i a primer de l’ESO, i segons especifica el DOGC, un cop atesa aquesta preferència, si el professorat que imparteix la matèria té horari disponible, es podrà impartir en altres cursos.

Fonts del Departament d’Educació han explicat que, de moment, la previsió s’estén fins al programa pilot, i han especificat que a hores d’ara no hi ha res sobre possibles implantacions futures en més àmbits territorials o sobre la consolidació de la matèria com a assignatura optativa del currículum oficial.

Pel que fa al professorat, la resolució signada pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, que publica avui el DOGC estableix que correspon a la Comissió Islàmica d’Espanya designar els perfils que consideri oportuns. Des d’Educació s’afegeix que és el mateix criteri que s’aplica per al professorat de la religió catòlica, en la designació dels quals intervé la Conferència Episcopal Espanyola.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.