Les biblioteques continuen obertes amb més de 10.000 documents digitals a l’abast de tothom

S’ha aprovat la contractació immediata de més títols i llicències d’ús per un valor de 120.000 euros i s’ha augmentat el nombre de documents que pot manllevar cada persona cada dia

VilaWeb
Redacció
30.03.2020 - 17:34
Actualització: 30.03.2020 - 19:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La crisi sanitària i el confinament general de la població de resultes de la Covid-19 han trasbalsat els ritmes vitals de tothom i també, en conseqüència, la manera d’accedir als continguts culturals. N’és una prova que els dos primers dies de confinament les visites a l’espai digital de les biblioteques públiques, eBiblioCat, va augmentar d’un 500%. I en el mateix període el préstec de llibres electrònics va créixer d’un 150%. Per respondre a l’augment sobtat de la demanda, la Generalitat, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona i les Biblioteques de Barcelona han aprovat la contractació immediata de més títols i llicències d’ús per un valor de 120.000 euros, alhora que s’ha augmentat el nombre de documents que pot manllevar cada persona cada dia.

Sobre la base d’aquest acord, tothom pot accedir a la biblioteca digital eBiblioCat. I el fet de no tenir el carnet de la biblioteca ja no serà cap entrebanc, perquè d’ara endavant també es pot obtenir telemàticament. Una vegada fet el registre a la web que s’ha activat, l’usuari tindrà tres mesos per a anar a qualsevol biblioteca a recollir el carnet, però tindrà accés als serveis digitals de seguida.

A banda tot el material amb què comptava la plataforma, ara s’hi han incorporat els recursos que editors i, en general, empreses de continguts digitals ofereixen gratuïtament als ciutadans mentre duri la crisi sanitària, com ara el banc de dades per a escoles SIR Issues Researcher i la col·lecció de còmics ‘Underground and Independent Comics‘. Actualment, des d’eBiblioCat es pot accedir a una col·lecció de més de cent mil documents digitals, com ara llibres electrònics, audiollibres, música, films i documentaris, enciclopèdies generals de referència i d’informació sobre temes mèdics, cursos d’anglès, etc.

A més, s’ofereixen col·leccions diferenciades per temàtiques, com ara la col·lecció ‘Estan bojos, aquests romans!’ en homenatge a Albert Uderzo, el creador d’Asterix, mort fa poc; ‘Misteris acollidors’, relacionada amb obres de gènere negre; i ‘Sofà, manta i crispetes’, amb una selecció acurada dels grans clàssics de la història del cinema. I si ens interessa un tema en concret, també es pot recórrer a l’índex on apareix una llista de cada matèria: art, ciència i tecnologia, humanitats i ciències socials, oci, idiomes, música…

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes