El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), juntament amb les universitats japoneses de Kobe i de Waseda, que són a Tòquio, organitzen demà i demà passat dues jornades acadèmiques amb el títol ‘Processos d’autodeterminació a Europa: el cas català’.

La primera jornada tindrà lloc demà a la Universitat de Kobe, organitzada conjuntament pel Diplocat i el Centre de Recerca per a la Promoció d’Estudis Interculturals de la universitat. El debat començarà amb la ponència del secretari general del Diplocat, Albert Royo, sobre la situació política a Catalunya. Seguidament, hi haurà una taula rodona en què acadèmics catalans i japonesos abordaran els processos d’autodeterminació a Europa, amb especial èmfasi en el procés escocès, la construcció de l’estat d’Ucraïna i el cas català, amb la intervenció de la professora de la Universitat de Barcelona Elisenda Paluzie. 

La segona jornada serà dijous a la Universitat de Waseda, organitzada pel Diplocat i l’Organització d’Estudis Regionals i Interregionals de la universitat. Primer hi haurà una breu introducció sobre Catalunya, a càrrec del professor Yoshitomo Okuno, i tot seguit, una taula rodona en què participaran experts japonesos i els catalans Albert Royo i Elisenda Paluzie.

Aquesta és la segona vegada que el Diplocat organitza actes al Japó, país d’interès per l’ens diplomàtic de la Generalitat, ja que el país asiàtic és membre del Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]