El Lapsus Festival, que l’any passat va tenir un èxit rotund, torna ara amb novetats, sorpreses i més artistes. Enguany, aquest festival de música electrònica d’avantguarda organitzat pel col·lectiu Lapsus arriba en forma d’una sessió de més de dotze hores seguides de música. Es farà avui des del migdia fins a la matinada al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Vol ser una mostra dels millors projectes del pla nacional i internacional de música electrònica d’avantguarda i és una cita ineludible per als amants d’aquest estil musical.

Els concerts tindran diversos escenaris: el teatre CCCB, el pati de les Dones i l’entrada de l’edifici. Hi actuaran els músics JlinLoticDonnacha CostelloPowell, M.E.S.H, LCC, Ceephax Acid CrewNthng, Pyrénées, Downbeat Showcase: F-On & Urtzi, Jose RicoDJ2D2Karen GwyerDavid CorderoHKE. Les entrades tenen un preu de 35€, i es poden comprar en aquest enllaç. 

Les claus per a entendre el Lapsus Festival 2016
Tots els músics que actuaran al Lapsus són emblemes d’almenys un dels quatre pilars de la música electrònica: el retorn de l’ambient, la desconstrucció de la música de club, la feminitat com a element revulsiu i l’humor surrealista. També s’hi han convidat algunes personalitats com ara el prestigiós periodista musical nord-americà Philip Sherburne o els responsables del llegendàri segell discogràfic londinenc Soul Jazz Records.

Les dones a l’electrònica
Les nord-americanes Jlin i Karen Gwyer i les asturianes LCC són clars exemples de l’auge de les dones al món de l’electrònica d’avantguarda. La seva feina ha aconseguit de transcendir el concepte ‘factor femení’ amb propostes artístiques sobrades de qualitat i personalitat que suposen un tomb del pla sonor i sociològic de la història de la música electrònica.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb