Dóna-li joc a la infància!

La psicòloga infantil Dolors Torres reflexiona en aquest article sobre la importància que té el joc en el desenvolupament i el benestar dels nens i nenes.

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mai no és tard quan Déu ajuda! I què millor que passades les festes de Nadal per parlar del joc a la infància?

Als pares se’ns planteja el repte de treure el màxim partit a tots aquells jocs i joguines noves que van dur els reis de l’Orient i/o el Pare Noel per ser gaudits i no voldria desaprofitar aquesta oportunitat per poder reflexionar amb vosaltres sobre la importància que té el joc en el desenvolupament dels nostres fills i en el seu benestar.

Jugar és un dret. Al 1959 la comunitat internacional, a través de la Declaració dels Drets del Nen, va proclamar que “El nen ha de fruir plenament de jocs i recreacions […]; la societat i les autoritats públiques s’esforçaran per promoure el gaudi d’aquest dret” (Principi 7). Aquesta proclamació es va reforçar després a la Convenció sobre els Drets del Nen del 1989, on a l’article 31 es declara explícitament que “Els Estats membres reconeixen el dret de l’infant al descans i a l’esplai, al joc i a les activitats d’esbarjo adequades a la seva edat, i a participar lliurement en la vida cultural i les arts”. Però no és suficient recordar que jugar és un dret per al nen sinó que els adults tenim la responsabilitat de garantir les condicions necessàries per al joc.

Si voleu continuar llegint l’article, feu clic aquí.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes