El portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha donat a conèixer aquest divendres juntament a la diputada d’Units Podem Gloria Elizo els detalls de la seva proposta de treball per a la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya al Congrés dels Diputats, on demana entre altres les compareixences del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, del sei cap de gabinet, Jorge Moragas, de l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, i de la presidenta del PPC Alícia Sánchez-Camacho. En Comú Podem demana, entre altres, la gravació de la conversa entre Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, així com les declaracions que tots dos van fer davant la policia mentre s’investigava el cas. També l’enregistrament de la Camarga entre Alícia Sánchez-Camacho i l’exparella de Jordi Pujol Ferrusola Victoria Álvarez, i les diligències que va dur a terme la policia sobre els comptes falsos de Xavier Trias.

A més de Rajoy, Fernández Díaz i Sánchez-Camacho, En Comú Podem vol que compareguin l’excap de la UDEF Manuel Vázquez, els excomissaris José Manuel Villarejo i Enrique García Castaño, l’ex Director Adjunt Operatiu Eugeni Pino, i l’exinspector José Angel Fuentes Gago, així com el responsable d’afers interns de la Policia Marcelino Martín Blas.

A més, demana la compareixença de l’exfiscal general de l’Estat Eduardo Torres Dulce i de qui ocupa actualment aquest càrrec, José Mauel Maza, així com els periodistes Eduardo Inda i Carlos Bayo, i l’advocat Javier de la Rosa. També els detectius de Método 3 que van enregistrar la conversa de la Camarga.

La proposta de treball també inclou una petició perquè la Direcció Adjunta Operativa de la Policia lliuri qualsevol nota o diligència policial sobre Pablo Iglesias.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]