Dolor de llengua i mal de panxa, president Ximo Puig

  • «Així és com penseu plantar cara als embats del Tribunal Suprem, president?»

Gemma Pasqual i Escrivà
30.06.2020 - 21:50
VilaWeb

El Sant Joan passat, el president Ximo Puig ens sorprenia amb un piulet en espanyol adreçat als alacantins: ‘Nostalgia de Hogueras. #Alicante’. L’acompanyava amb un vídeo, també en la llengua de Cervantes. El màxim representant dels valencians menystenia la seua llengua, el nostre valencià, el català de tots, com ens va ensenyar Enric Valor, anteposant els seus interessos i els de partit als de la ciutadania. Així és com penseu plantar cara als embats del Tribunal Suprem, president?

Dolor de llengua, president, pel Tempir, la Cívica, el casal Tio Cuc, Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, les universitats i cada una de les associacions i entitats que cada dia piquen pedra per mantenir viva la flama del català a les terres del sud i a tot el territori. Dolor de llengua, president, per la memòria de Lluís Alpera.

Dolor de llengua pels mestres i professors que ensenyen als nostres xiquets a estimar la nostra llengua, sobretot al sud del sud, normalment interins, dormint fora de casa o fent un munt de quilòmetres, amb dignitat, professionalitat i alegria.

Dolor de llengua per totes les persones que batallen cada dia perquè no els trepitgen els drets lingüístics, al carrer, a la plaça, al metge, a la justícia, a l’escola, a l’administració.

Dolor de llengua i nostàlgia, president, d’aquell alcalde de Morella, membre fundador de la Xarxa de Ciutats Ramon Llull, de l’Aplec dels Ports, el qui va comprar un repetidor de TV3. On és aquell alcalde? El recordeu? I tot plegat, per què? Per un grapat de vots? Ja sabeu quants vots heu guanyat? I sabeu els que heu perdut? No us fa vergonya?

Nostàlgia de Fogueres, president, nostàlgia de l’alcalde de Morella. Els alacantins i, en suma, els valencians no ens mereixem aquest piulet, és tota una ofensa. Dolor de llengua i mal de panxa, president Ximo Puig.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any