Dinamarca nomenarà un ‘ambaixador digital’ per mantenir relacions diplomàtiques amb les grans empreses, com ara Google, Apple Netflix i Facebook.  El ministre d’Afers Estrangers danès, Anders Samuelsen, ho ha explicat en un article al diari Politiken.

Samuelsen ho ha justificat dient: ‘Aquestes empreses són una mena de noves nacions amb un gran poder, que afecta els interessos dels ciutadans danesos.’ La tasca del nou ambaixador serà assegurar-se que les empreses tenen en compte l’opinió de l’estat danès en totes aquelles qüestions que siguin d’interès comú. Entre els temes que el ministre ha assenyalat, hi ha la intel·ligència artificial, les notícies falses, el cotxes sense conductor, les grans bases de dades i els objectes connectats.

Alhora, aquest ambaixador s’encarregarà de les negociacions per a grans projectes digitals a Dinamarca, com ara els centres de dades que Apple i Facebook construeixen a Viborg i Odense.

Que hi hagi ambaixadors especials no és pas un fenomen estrany, sobretot a països com Dinamarca que han nomenat diplomàtics per a tasques especials des de fa dècades.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb