L’assessor de Seguretat Nacional de Donald Trump, Michael Flynn, ha dimitit aquesta matinada, un mes després d’haver estat nomenat. N’ha estat el motiu la informació confusa que sembla que va proporcionar al vice-president, Mike Pence, i a més membres del govern sobre els seus contactes oficials amb Rússia.

Flynn es trobava al centre de la polèmica d’ençà que es va publicar que havia tingut una trobada amb diplomàtics russos, en què van tractar de les sancions econòmiques que afecten Rússia. Tot plegat abans que Trump fos investit president.

A la carta de renúncia, Flynn assegura que va donar ‘informació incompleta’ a Mike Pence sobre els seus contactes amb l’ambaixador rus als Estats Units. El govern diu que el vice-president es va creure l’explicació que li havia donat l’assessor quan en una conferència de premsa va dir que Flynn no havia parlat mai sobre les sancions amb diplomàtics russos.

A la mateixa carta, Flynn diu que ha tingut moltes trucades amb ‘homòlegs estrangers: ministres, ambaixadors… per facilitar una transició fluida’. Flynn ha explicat també que si hi ha hagut dificultats de comunicació amb el vice-president ha estat perquè els fets polítics se succeeixen molt ràpidament. I ha afegit: ‘He demanat perdó al president i el vice-president.

La Casa Blanca ha informat que Flynn serà substituït pel general retirat Joseph K. Kellogg.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]