Dimiteix la direcció d’infermeria de l’Hospital d’Alcoi en conèixer el repartiment de places de la conselleria

  • Diu que la xifra de places atorgades està molt per sota a l'adjudicada a altres hospitals del País Valencià de mida similar

VilaWeb
Europa Press
07.04.2022 - 16:01
Actualització: 07.04.2022 - 18:01

L’equip directiu d’infermeria de l‘Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, la directora d’Infermeria, María Luisa Mora, les tres adjuntes de direcció i els 19 supervisors han presentat la seva dimissió en bloc en conèixer el repartiment de places d’infermeria de Conselleria de Sanitat. Argumenten que la xifra de places atorgades està molt per sota a l’adjudicada a altres hospitals del País Valencià de mida similar.

En total, han dimitit del seu càrrec vint-i-tres persones després que Sanitat hagi atorgat deu places d’Infermeria general, quatre d’Infermeria de serveis especials, així com vuit per a tècnic de cures auxiliars d’infermeria (TCAE) i tres de TCAE de serveis especials, una xifra molt per sota, diuen, a l’adjudicada a altres hospitals del País Valencià del mateix rang de llits.

Així, assenyalen que l’Hospital de Xàtiva ha rebut 44 places d’Infermeria i 11 TCAE; el de la Marina Baixa, 59 places d’Einfermeria i 14 TCAE; i Gandia 80 noves places d’infermeria i 18 TCAE.

Segons el col·lectiu, això ha suposat un gerro d’aigua freda que els fa sentir-se totalment abandonats per la Conselleria de Sanitat. En el comunicat assenyalen la conselleria per no haver valorat adequadament la resposta del personal d’Infermeria i les TCAE del centre durant la pandèmia, ja que consideren que ha estat una de les àrees més castigades i amb més incidència del país.

“La pressió assistencial després de la pandèmia no ha disminuït, al contrari, i l’escassa ampliació de personal estructural assignat per conselleria al nostre hospital implica que la ràtio continua sent una infermera i una TCAE per cada 26 pacients ingressats, retrocedint a nivells anteriors al 2020, cosa totalment inadmissible”, critica el col·lectiu.

A més, el 30 d’abril vinent expiren els contractes especials que es van fer durant la crisi sanitària del Covid-19, 35 d’Infermeria i 25 de TCAE. “Aquests llocs de treball no es mantenen i al seu lloc entraran 14 infermers i 11 TCAE. “Esperàvem mantenir com a mínim la ràtio i l’assistència digna i de qualitat que mereix la població que s’atén”, han assenyalat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any