Agents del Servei d’Informació de la Guàrdia Civil han detingut avui a Arbúcies a un home de nacionalitat marroquina de 43 anys, que respon a les inicials M.E.J., per pressuntament finançar de l’autoanomenat Estat Islàmic.

Segons ha informat el Ministeri d’Interior espanyol, el detingut era investigat per participar, al costat de dos dels seus germans detinguts el juliol passat, en una trama organitzada que feia arribar diners a combatents desplaçats a Síria i Irac a través d’agències d’enviament de fons.

A través d’una complexa xarxa d’intermediaris, els integrants del grup desarticulat pretenien esquivar els mecanismes de control perquè els diners arribessin als seus destinataris sense despertar sospites.

L’operació s’ha desenvolupat sota la direcció del Jutjat Central d’Instrucció 1 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]