Fotografia: EFE/Biel Aliño

La Comissió Ciutat-Port ha desplegat una pancarta amb el lema ‘No a l’expansió del port’ durant la setena mascletà de les Falles. Segons que han dit, l’objectiu és ‘cridar l’atenció de la ciutadania sobre els efectes negatius per al medi ambient i la salut que tindrà la decisió faraònica de l’Autoritat Portuària de València (APV), d’ampliar el Port de València‘.

La Comissió Ciutat-Port, entitat integrada per Acció Ecologista-Agró, Per l’Horta, Ecologistes en Acció, l’Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, la plataforma El Litoral per al Poble i altres col·lectius, considera que existeixen ‘dubtes fundats sobre les presumptes bondats de l’ampliació nord del Port de València’. Actualment, l’Autoritat Portuària de València (APV) té projectades ‘diverses infraestructures, tant portuàries i com viàries, que es van presentant fraccionadament davant la societat’.

Segons han assegurat, el motiu d’aquest ‘fraccionament’ és ‘evitar el rebuig social que provocaria el coneixement de tots els impactes ambientals i per a la salut que comporta l’ampliació de la superfície del Port de València i de la seva capacitat de trànsit de contenidors’. ‘Una bona prova de la racionalització d’aquesta desconfiança ha estat la recent reformulació del projecte de l’ampliació nord, amb la renúncia de l’APV al dragatge de 22 metres i la prolongació del dic d’abric’.

‘Des de la Comissió Ciutat-Port sospitem que des del principi les autoritats locals, autonòmiques i estatals han seguit una estratègia política de distracció i confusió dirigida a la manipulació de l’opinió pública. Per això, volem recordar als nostres governants que l’Emergència Climàtica és una realitat del present que condiciona el creixement portuari i que s’està ignorant amb una alarmant temeritat’, han dit.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.