Alguns diaris espanyols han vinculat de manera barroera Younes Abouyaaqoub amb l’independentisme, partint d’un article publicat a Itàlia. Aquest article ha estat rectificat avui, i l’autor ha reconegut públicament que hi havia hagut una errada arran d’una mala traducció.

Les notícies publicades en diversos mitjans espanyols es basaven en aquest article del prestigiós diari italià Corriere della Sera. El periodista que havia escrit l’article, Marco Imarisio, ha rectificat la informació (que ja no apareix en la versió online, però que ha quedat en la de paper). Imarisio diu que va traduir malament la informació però que ho va fer de bona fe i demanat disculpes pel malentès en un piulet en anglès.

 

El periodista deixa clar: ‘No he escrit ni suggerit en cap moment en el meu article que el terrorista fos membre o afí a l’Assemblea Nacional Catalana. Era partidari del sí.’

Sobre això, l’Assemblea Nacional Catalana ha aclarit que Younes Abouyaaqoub no tenia cap mena de relació ni amb aquesta entitat ni amb el moviment independentista. D’aquesta manera, ha desmentit les informacions d’alguns mitjans espanyols. En un comunicat, l’ANC diu:

«Davant les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació que relacionen Younes Abouyaaqoub amb l’independentisme, l’Assemblea Nacional Catalana manifesta:

1. Que Younes Abouyaaqoub no era voluntari de l’ANC ni de la campanya del Sí.

2.Que Abouyaaqoub no es va registrar mai a cap diada de l’Onze de Setembre.

3.Que ningú de l’assemblea territorial de Ripoll ni de la sectorial d’Immigrants per la Independència no va tenir-hi mai contacte, ni va estar mai en cap paradeta repartint informació.

4.Que totes aquestes dades demostren que Younes Abouyaaqoub no va tenir mai cap relació amb l’ANC ni amb la campanya del Sí.»

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb