Investigadors de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC a Barcelona han descrit en un estudi els canvis epigenètics que expliquen la domesticació dels animals, mostrant el mecanisme pel qual s’adquireix l’anomenat ‘síndrome de domesticació’. El treball s’ha publicat a la revista ‘Molecular Biology and Evolution’.

Els investigadors van comparar llobarros salvatges del Parc de les Illes Medes amb d’altres en etapes de domesticació obtinguts d’una piscifactoria. Van observar en aquests últims canvis en la metilació de l’ADN de gens relacionats amb el desenvolupament primerent, específicament de la cresta neural. A més, els resultats suggereixen que després de diverses generacions, aquestes modificacions es poden integrar al genoma.

‘Darwin havia descrit el què (la síndrome de domesticació), els investigadors Wilkins, Wrangham i Fitch havien proposat el per què, però faltava el ‘com’. I això últim és el que explica el nostre treball’, expliquen els científics del CSIC.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.