Un tren de passatgers de la línia R4 del servei de rodalia ha descarrilat entre les estacions de Vacarisses i Vacarisses-Torreblanca a les 6.15. Segons RENFE, ha estat a causa d’una esllavissada. Protecció Civil informa que l’accident ha causat un mort, cinc ferits menys greus i quaranta-quatre ferits lleus. La resta de passatges, vuitanta-sis, són sans i estalvis.

Vegeu ací imatges enregistrades després de l’accident:

L’esllavissada ha fet descarrilar quatre vagons del comboi. Catorze dotacions dels bombers, vuit ambulàncies i set patrulles dels Mossos hi han acudit. S’ha interromput el servei de la R4 i la R12 entre Manresa i Terrassa. En el tram de l’accident ja hi han hagut dos descarrilaments el 2009 i el 2011

Un vídeo demostra el risc de circular per la zona on s’ha accidentat el tren de la R4 

Segons els primers indicis de la investigació, la víctima mortal viatjava de peu prop d’una porta del comboi. En el moment de l’accident ha sortit disparada a l’exterior del vagó i hauria mort per l’impacte.

Vegeu ací més imatges del tren accidentat:

Un passatger ha explicat a ‘El món a RAC-1’ que alguna cosa havia sacsejat el tren de cop i volta. ‘He tingut la sensació que el tren girava cua’, ha dit. Fins que no ha sortit del comboi no ha pogut veure que un despreniment de terra havia fet descarrilar alguns vagons. També ha explicat que el tren no anava pas ple.

RENFE gestiona un servei alternatiu per carretera entre Terrassa i Manresa:

Protecció Civil ha posat a disposició dels familiars dels ferits aquests telèfons gratuïts:

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb