Un jove ha denunciat que va patir una agressió racista juntament amb un altre noi al barri de la Sagrera de Barcelona. Segons que ha explicat al diari Ara, un home corpulent els va començar a pegar quan treien diners d’un caixer al carrer de Garcilaso. El seu amic va caure a terra i l’agressor va donar-li diverses puntades de peu fins que el va deixar inconscient. La Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) assegura que el jove va quedar en coma. Ell va pujar a casa seva per alertar els serveis d’emergències. Quan els Mossos d’Esquadra van arribar al lloc, l’atacant ja no hi era. Les dues víctimes, d’origen senegalès i marroquí, van ser traslladades a centres mèdics, on encara continuna la que va quedar inconscient. Els Mossos investiguen els fets. Una de les víctimes assegura que sap qui és l’agressor, un professional d’arts marcials vinculat a un gimnàs del barri.

La UCFR ha convocat una protesta aquest dijous als Jardins de Virginia Woolf per rebutjar l’agressió. El regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona, Marc Serra, ha assegurat que el consistori es posa a disposició dels dos veïns ferits. ‘Treballem des d’ara mateix perquè els covards agressors siguin identificats i no quedin impunes’, ha dit.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb