Denuncien que l’ajuntament d’Oliva no incorpora el català a un panell redactat en anglès i castellà: “No hi ha espai”

L'ajuntament diu que ho tindrà en compte quan es renovin els senyals

VilaWeb
El panell informatiu de l'ajuntament d'Oliva (Fotografia: @truitesambceba)
Redacció
29.07.2022 - 16:02
Actualització: 29.07.2022 - 16:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El panell d’informació turística sobre els senders d’Oliva, a la Safor, només està redactat en castellà i anglès. A inicis de juliol, un usuari de Twitter ho va fer públic en un piulet i molts en van mostrar el malestar. Arran d’aquest fet, J.L.N.P. va decidir de presentar una queixa a l’ajuntament. “Està redactat únicament en castellà i en anglès, […] el valencià hi és un idioma absent, únicament present en el títol”, va expressar. En concret, va fer menció de l’article 6 de l’estatut d’autonomia, referent que la llengua pròpia és el valencià, l’article 4 del decret 61/2017 del consell, pel qual es regulen els usos institucionals i administratius de les llengües oficials de la Generalitat Valenciana, i també l’article 9, sobre la retolació informativa. Per tot plegat, va sol·licitar que les administracions i empreses complissin la llei i que rectifiquessin la retolació: “De manera que tota la informació estiga escrita, com a mínim, en les dues llengües oficials”.

Ara ha rebut la resposta de la regidoria de turisme, que al·lega que no hi ha prou espai al panell per a incorporar-hi tots els idiomes. Per tant, no té intenció de modificar-lo per a incorporar-hi el català. Malgrat això, destaca que sempre intenten de seguir una política d’hospitalitat i equilibri entre turistes i veïns com a principi bàsic.

“Als suports telemàtics dels quals fa ús el departament de turisme, com l’agenda i la web turística, la informació es publica als idiomes dels turistes que ens visiten majoritàriament, essent aquests el valencià, castellà, anglès, alemany i francès”, diu l’ajuntament. I afegeix que sempre intenta de seguir una política d’hospitalitat i equilibri entre turistes i veïns com a principis bàsic. L’organisme també ha dit que tindrien en compte l’aportació de l’usuari en el moment que es renovin els senyals.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes